Η ιστοσελίδα μας θα είναι σύντομα κοντά σας με ανανεωμένη εμφάνιση και νέες δυνατότητες! 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ & ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

210 57 59 497 - 210 51 52 330

Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 9:30-15:00
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9:30-14:00 & 17:30-21:00
0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

0

Καλώς ορίσατε στο eshop μας!

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

    Ότι πρέπει να ξέρετε σχετικά με τις κουρτίνες

    • Τι είναι η τρέσα και τι σημαίνει αναλογία 1/2 - 1/2,5 - 1/3;

      Τρέσα είναι το βοηθητικό υλικό, που χρησιμοποιείται κατά την ραφή των κουρτινών για το πιετάρισμα και την ανάρτησή τους. Παράγεται σε διάφορα φάρδη και πιο συγκεκριμένα από 2 έως 20 εκατοστά και δίνει την δυνατότητα δημιουργίας διαφόρων σχεδίων, όπως απλή σούρa, vanity, τρίαινα, κουφόπιετα και πολλά άλλα. Οι αναλογίες σημαίνουν ότι η τρέσα έχει την δυνατότητα τα 2, 2,5 ή 3 μέτρα υφάσματος να τα σουρώσει σε 1 μέτρο. Έτσι, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και με γνώμονα πάντοτε το μήκος του κουρτινόξυλου, αγοράζετε το ανάλογο ύφασμα και την ανάλογη τρέσα.

      Για παράδειγμα, σε ένα κουρτινόξυλο μήκους 1,80 μ. και με αναλογία τρέσας 1/2,5, θα χρειαστούμε ύφασμα 1,80 μ Χ 2,50=4,50 μ. Πάντα, πρέπει να υπολογίζουμε και 10 εκατοστά επιπλέον υφάσματος για τις ραφές.

    • Τι είναι τα τρουκ;

      Τα τρουκ είναι ένας τρόπος ραφής και ανάρτησης υφασμάτων - κουρτινών πάνω σε κουρτινόβεργες, δημιουργώντας οπές στο ύφασμα και τοποθετώντας μεταλλικά ή πλαστικά μπουντούζια (δακτυλίδια). Αν πρόκειται για μεταλλικά, αυτά πρέπει να είναι ανοξείδωτα. Ο αριθμός των οπών πρέπει να είναι πάντα ζυγός, ούτως ώστε η αρχή και το τέλος της κουρτίνας να «βλέπουν» προς τα πίσω, δηλαδή προς τον τοίχο.

    • Τι σημαίνει ο όρος κομποζέ;

      Κομποζέ είναι η σύνθεση και ο συνδυασμός δύο ή και παραπάνω υφασμάτων, τα οποία μπορεί να έχουν ίδιο σχέδιο μεταξύ τους, αλλά διαφορετική υφή ή μπορεί να έχουν την ίδια υφή, να ανήκουν στη ίδια παλέτα χρωμάτων, αλλά να διαφοροποιούνται στο σχέδιο, δηλαδή ένα εμπριμέ, ένα λεπτόριγο, ένα φαρδύριγο, ένα πουά, ένα μονόχρωμο κλπ.

    • Τι σημαίνει ο όρος black out;

      Ο όρος αυτός στα ελληνικά σημαίνει συσκότιση. Έτσι, χαρακτηριστικό των υφασμάτων ή των roller αυτών είναι να μην επιτρέπουν στο φως να διέλθει μέσα στον χώρο. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, οι κυρίως κουρτίνες προστατεύονται από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία και το ξεθώριασμα των χρωμάτων. Τέτοιου τύπου υφάσματα, είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα, εάν δεν υπάρχουν ρολά ή τέντες για σκίαση.

    • Πώς κρεμάω τις κουρτίνες μου;

      Κατά το κρέμασμα της κουρτίνας, η τρέσα πρέπει να είναι σουρωμένη στο φάρδος του κουρτινόξυλου και οι πιέτες της ομοιόμορφα φτιαγμένες. Τα κορδόνια από την τρέσα πρέπει να είναι τεντωμένα και στις άκρες στερεωμένα, ώστε να μην κρέμονται. Οι κουρτίνες πρέπει να έχουν σιδερωθεί, πριν κρεμαστούν. Όταν ανέβουμε στην σκάλα για να κρεμάσουμε την κουρτίνα, προσέχουμε ιδιαίτερα να μην πιαστεί το ύφασμα για να μην κάνει τράβηγμα. Αν αυτό συμβεί, τεντώνουμε το ύφασμα και δεν κόβουμε την κλωστή.

    • Πώς σιδερώνω τις κουρτίνες μου;

      Χρησιμοποιώ τις οδηγίες, που μου έχουν δοθεί από το κατάστημα αγοράς. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, ξεκινάμε με χαμηλή θερμοκρασία μιας τελείας (.). Αφήνουμε το σίδερο να πιάσει την θερμοκρασία αυτή και ξεκινάμε πάντα από την ΑΚΡΗ της κουρτίνας, στα πλάγια. Να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που συμβεί κάποιο «ατύχημα» κατά το σιδέρωμα της κουρτίνας, αφαιρούμε 5-10 εκατοστά υφάσματος και δεν πετάμε ολόκληρο το ύφασμα. Να γνωρίζετε ότι τα polyester υφάσματα, σιδερώνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ τα βαμβακερά σε υψηλότερες.

    • Πώς πλένω τις κουρτίνες μου;

      Χρησιμοποιώ τις οδηγίες, που μου έχουν δοθεί από το κατάστημα αγοράς. Πολλά υφάσματα δεν πλένονται και χρειάζονται στεγνό καθάρισμα. Όταν απλώσουμε τις κουρτίνες να στεγνώσουν, δεν πρέπει να φυσάει γιατί είναι ευαίσθητες στα τραβήγματα. Το στέγνωμα γίνεται σε στεγνωτήριο (κατόπιν οδηγιών) ή ακόμα κρεμώντας τες νωπές, αφότου έχουν στραγγίξει τα πολλά νερά.

    • Πως θα μετρήσουμε το ύψος για να ράψουμε τις κουρτίνες;

      1.  Χρειαζόμαστε ένα μεταλλικό μέτρο. Θα μετρήσουμε από το δάπεδο έως το σημείο που θα κρεμαστεί το χούκ (πλαστικό γατζάκι).
      2.  Αν πρόκειται για ριντό και θέλουμε να ακουμπάνε στο πάτωμα προσθέτουμε +15 cm ή αυτό το μέγεθος που επιθυμούμε.
      3.  Για ραφή truck (που εφαρμόζεται μόνο σε κουρτινόβεργες) χωρίς να ακουμπάνε στο δάπεδο, αφαιρούμε το ένα άκρο και μετράμε από το δάπεδο έως το πάνω σημείο της κουρτινόβεργας.
    • Τι προσφέρουν οι κουρτίνες στο χώρο;

      • Απομονώνουν τον χώρο μας από τα αδιάκριτα βλέμματα.

      • Σκιάζουν ή και συσκοτίζουν (με ειδικά υφάσματα black out) τον χώρο μας.

      • Επιτυγχάνουν ηχοαπορρόφηση γιαυτό όταν κρεμαστούν δεν ηχεί στο χώρο αντίλαλος.

      • Από μόνες τους αλλά και με την χρήση φόδρας η ενός βοηθητικού υλικού (molton) προσφέρουν θερμομόνωση (χειμώνα-καλοκαίρι) και ηχομόνωση από εξωτερικές πηγές.

      • Την ημέρα δημιουργούν εφφέ χρωματισμού των χώρων λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας ανάλογα με τα χρώματα των υφασμάτων.

      • Αναδεικνύουν το στυλ της διακόσμησης.   

    • Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά κουρτινών

      1. Το μήκος του κουρτινόξυλου, για να υπολογίσετε πόσα μέτρα υφάσματος (ανάλογα με την σχέση της τρέσας) θα χρειαστείτε. Παράδειγμα : Για 220 cm κουρτινόξυλο θα αγοράσετε 2 - 2/5 ή 3 φορές περισσότερο ύφασμα, δηλαδή 440, 550, 660 cm και υπολογίστε στην κάθε περίπτωση για τα περιθώρια ραφής +10 cm. Τα μέτρα που επιθυμείτε θα τα γράψετε στο πεδίο ποσότητα (Ο πίνακας δέχεται και δεκαδικά ψηφία). Η σχέση της τρέσας δίνει το ανάλογο αποτέλεσμα στο ντραπάρισμα (λούκια) των υφασμάτων.
      2. Το ύψος της κουρτίνας, γιατί τα περισσότερα υφάσματα έχουν ύψος 280-300 cm. Αν υπερβαίνετε αυτό το ύψος (το οποίο αναγράφεται στην περιγραφή κάθε προϊόντος) τότε επικοινωνήστε μαζί μας να σας προτείνουμε λύση. Για να παραλάβετε ραμμένη την κουρτίνα στο επιθυμητό ύψος ανατρέξτε στις ¨ραφές κουρτινών¨ και συμπληρώστε τα πεδία  φάρδος τρέσας, αναλογία τρέσας (όπως περιγράφεται στο παράδειγμα πιο πάνω), επιθυμητό ύψος και στο πεδίο κωδικός κουρτίνας σημειώστε αν τώρα κάνατε την αγορά και γνωρίζεται τον κωδικό ή αν όχι δώστε μια μικρή περιγραφή που να αντιστοιχεί στο ύφασμα που χρειάζεται την ραφή (ειδικά αν είναι περισσότερα του ενός). Πιο κάτω θα βρείτε οδηγίες μετρήματος ύψους.
      3. Το στυλ και τη χρήση του χώρου, που θα διακοσμήσουμε. Υπάρχουν κουρτίνες εσωτερικές μονόχρωμες, ριγέ, με σχέδια που συνδυάζονται με τα ριντό, με κέντημα,δαντέλες ή φιλκουπέ, οργάτζες και ταφτάδες, η επιλογή δική σας. Συμβουλή μας ακολουθείστε λιτές γραμμές αποφύγετε τις υπερβολές. Τα υφάσματα πρέπει να ηρεμούν, να χαλαρώνουν, να δημιουργούν ατμόσφαιρα, να διακοσμούν χωρίς να περνούν απαρατήρητα.
      4. Τον τύπο ραφής των υφασμάτων. Όταν πρόκειται για εσωτερικές κουρτίνες οι ραφές συνήθως γίνονται απλή σούρα γιατί το σχέδιο επικαλύπτεται από τα ριντό. Στα πλαϊνά (ριντό) μπορούμε να ράψουμε σχέδιο στην τρέσα αλλά να προσέξουμε τον τύπο του κουρτινόξυλου ώστε να μην μας καλύπτει το σχέδιο. Στις μετόπες παράδειγμα που έχουν προφίλ 5-10cm να γνωρίζετε ότι και να ράψουμε τρέσα με 17cm φάρδος σχεδόν η μισή θα κρυφτεί από την μετόπη. Ιδανικά κουρτινόξυλα για να αναδειχθούν τα σχέδια στις ραφές, είναι οι κουρτινόβεργες. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι στα σχέδια ραφής χρειάζεται ύφασμα 2.5 ή 3 φορές περισσότερο από την περιοχή κάλυψης (σχέση τρέσας 1 / 2.5 ή 1 / 3).
      5. Η ραφή θα επηρεάσει την τιμή του μέτρου από +2.50€ έως +10€ το μέτρο ανάλογα με το σχέδιο και το φάρδος της τρέσας.
      6. Για το μέτρημα του ύψους θα χρειαστείτε ένα μονοκόμματο μέτρο το οποίο ακουμπάμε στο δάπεδο και μετράμε έως το σημείο που θα τοποθετήσουμε την πλαστική παραμάνα (χούκ). Δίνοντας αυτό το ύψος πετυχαίνουμε να μην ακουμπάει η κουρτίνα περίπου 1cm τοποθετώντας τα χούκς στη δεύτερη θέση της τρέσας, ώστε να μη φαίνονται.
      7. Πριν το κρέμασμα των κουρτινών θα πρέπει να σουρώσουμε τις τρέσες ανάλογα με το φάρδος του μηχανισμού. Παραλείπουμε αυτό το βήμα αν πρόκειται για ριντό όπου με το σχέδιο που επιλέξαμε έχουμε σουρωμένες και στερεωμένες τις τρέσες.
      8. Δεν ξεχνάμε να σιδερώσουμε τις κουρτίνες για να εξαφανιστούν τα τσαλακώματα. Αποφεύγουμε το σιδέρωμα στα τσαλακωτά και γκοφρέ υφάσματα γιατί χάνουν τη φόρμα τους. Αν όμως το θεωρείται απαραίτητο τότε σιδερώστε οριζόντια και όχι κάθετα χωρίς τέντωμα.
      9. Τα θετικά των υφασμάτων - κουρτινών στο χώρο εκτός της τάσης διακόσμησης είναι και ότι σταματούν ή περιορίζουν τον αντίλαλο, φιλτράρουν το φως και την θερμοκρασία.
      10. Να γνωρίζετε ότι οι φωτογραφίες των προϊόντων ως προς τα χρώματα μπορεί να αποκλίνουν από την πραγματικότητα. Όταν πρόκειται για κομποζέ υφάσματα - κουρτίνες να γνωρίζετε ότι οι προτάσεις είναι ενδεικτικές και δεν σας δεσμεύουν καθώς από κάθε συλλογή, σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε όσα υφάσματα και κουρτίνες επιθυμείτε και σε όσα μέτρα χρειάζεστε για το καθένα. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να σας δώσουμε τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες για να καταστεί εφικτή η εξ αποστάσεως αγορά σας. Αν παρόλα αυτά δυσκολεύεστε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρούμε μια άλλη λύση.
    • Οι κουρτίνες πρέπει ή δεν πρέπει να ακουμπάνε στο δάπεδο;

             Οι απαντήσεις είναι  απόψεις του Κου Κώστα Παπαδόπουλου μετά από εμπειρία 35 ετών και επαγγελματική ενασχόληση στο χώρο της κουρτίνας και του κουρτινόξυλου με ραφή και τοποθέτηση αυτών. Δεν θα έγραφα αυτό το άρθρο (αν το ονομάσουμε έτσι) αλλά επειδή έχω διαβάσει σε διάφορα site ανακρίβειες, έπρεπε να εκφέρω την γνώμη μου. Δεν υπάρχει κανόνας, αλλά θα ερευνήσουμε πως προέκυψε η τάση και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του αποτελέσματος.

            Συνήθως οι κουρτίνες μέχρι πριν να εισέλθουν στον κλάδο λιανικής οι αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, πωλούνταν από ειδικευμένα καταστήματα όπου αναλάμβαναν και την ραφή αυτών, εξυπηρετώντας τον πελάτη κατά παραγγελία προσφέροντάς του και υπηρεσίες ραφής. Με την είσοδο όμως των πολυκαταστημάτων και προς χάριν ευκολίας του καταναλωτή προσφέροντας έτοιμο ραμμένο προϊόν, κυκλοφόρησαν στην αγορά κουρτίνες  έτοιμες ραμμένες με τρούκς ή με τρέσσα που όμως ήταν αδύνατον να τις προσφέρουν σε επιθυμητό ύψος. Έτσι τα τυποποιημένα προϊόντα και για ευκολία του καταναλωτή  προτείνονται να ακουμπάνε στο δάπεδο χωρίς αυτό βέβαια να είναι πρόβλημα, καθώς σε κάποια στυλ και χώρους ίσως το απαιτούν, όπως το μποέμικο στυλ ή το βιομηχανικό στυλ και μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

            Το πρόβλημα προκύπτει από το τυποποιημένο μήκος (δηλ.το φάρδος) των έτοιμων κουρτινών που συνήθως είναι 140 ή 150 εκατοστά και δεν καλύπτουν ή δεν  πιετάρουν (σουρώνουν) για να καλύψουν το ανάλογο άνοιγμα. Επίσης προτείνονται άσχετα σχέδια και ποιότητες για να εφαρμοστούν παντού με τέλεια αποτελέσματα, γρήγορα και μάλιστα φθηνά. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης δηλ. σε ένα ρούχο μεγέθους L να το φορέσει και ένας που χρειάζεται νούμερο XL ή XXL και ανάποδα, ή να προτείνουμε σε έναν μπογιατζή αντί για φόρμα εργασίας (κατά την εργασία του), να φοράει κοστούμι.

            Αν λοιπόν ο καταναλωτής συνειδητοποιήσει τις ανάγκες του και κάνει και την σχετική του έρευνα, τότε μπορεί να επιλέξει και έτοιμο προϊόν χωρίς να του πάει χαμένο.

            Το να αγγίζει ένα ύφασμα, μια κουρτίνα στο δάπεδο δημιουργεί εντύπωση ανεμελιάς χαλαρότητας  και γενικά μια επιτηδευμένη ακαταστασία που όπως προανέφερα ταιριάζει στα πιο πάνω στυλ. Το μειονέκτημα είναι  ότι στο άνοιγμα και κλείσιμο της κουρτίνας, χρειαζόματε μία επιπλέον κίνηση για να την διορθώσουμε, συν το γεγονός ότι η κυλισή της στο δάπεδο σύντομα θα λερώσει την κουρτίνα μας.

            Προτείνω σε κατασκευές κουρτινών (εσωτερική με ριντό) σαλονιού ή υπνοδωμστίου, η εσωτερική κουρτίνα να μην ακουμπάει στο δάπεδο, αλλά μπορούμε να ράψουμε να ακουμπάνε τα ριντό και αυτό γιατί είναι συνήθως σταθερά, αλλά και άν μαζευτούν με αμπράζ δεν θα σηκώνουν οι μέσα γωνίες των ριντό.

             Επίσης σε ραφές με τρούκς σε κυρίως κουρτίνα ή στη ραφή wavy δεν πρέπει να απουμπάνε οι κουρτίνες γιατί δεν αναδεικνύονται οι ραφές (δεν δημιουργούνται ομοιόμορφες πτυχώσεις), όπως επίσης σε χειροκίνητο ή ηλεκτρικό μηχανισμό δεν πρέπει να απουμπάνε γιατί κατά την μεταφορά της κουρτίνας, το σημείο που αγγίζει στο δάπεδο, ακολουθεί πιο αργή διαδρομή δημιουργώντας πρόβλημα.