Η ιστοσελίδα μας θα είναι σύντομα κοντά σας με ανανεωμένη εμφάνιση και νέες δυνατότητες! 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ & ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

210 57 59 497 - 210 51 52 330

Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 9:30-15:00
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9:30-14:00 & 17:30-21:00
0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

0

Καλώς ορίσατε στο eshop μας!

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Search FAQ

 • ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

  Ότι πρέπει να ξέρετε σχετικά με τις κουρτίνες

  • Τι είναι η τρέσα και τι σημαίνει αναλογία 1/2 - 1/2,5 - 1/3;

   Τρέσα είναι το βοηθητικό υλικό, που χρησιμοποιείται κατά την ραφή των κουρτινών για το πιετάρισμα και την ανάρτησή τους. Παράγεται σε διάφορα φάρδη και πιο συγκεκριμένα από 2 έως 20 εκατοστά και δίνει την δυνατότητα δημιουργίας διαφόρων σχεδίων, όπως απλή σούρa, vanity, τρίαινα, κουφόπιετα και πολλά άλλα. Οι αναλογίες σημαίνουν ότι η τρέσα έχει την δυνατότητα τα 2, 2,5 ή 3 μέτρα υφάσματος να τα σουρώσει σε 1 μέτρο. Έτσι, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και με γνώμονα πάντοτε το μήκος του κουρτινόξυλου, αγοράζετε το ανάλογο ύφασμα και την ανάλογη τρέσα.

   Για παράδειγμα, σε ένα κουρτινόξυλο μήκους 1,80 μ. και με αναλογία τρέσας 1/2,5, θα χρειαστούμε ύφασμα 1,80 μ Χ 2,50=4,50 μ. Πάντα, πρέπει να υπολογίζουμε και 10 εκατοστά επιπλέον υφάσματος για τις ραφές.

  • Τι είναι τα τρουκ;

   Τα τρουκ είναι ένας τρόπος ραφής και ανάρτησης υφασμάτων - κουρτινών πάνω σε κουρτινόβεργες, δημιουργώντας οπές στο ύφασμα και τοποθετώντας μεταλλικά ή πλαστικά μπουντούζια (δακτυλίδια). Αν πρόκειται για μεταλλικά, αυτά πρέπει να είναι ανοξείδωτα. Ο αριθμός των οπών πρέπει να είναι πάντα ζυγός, ούτως ώστε η αρχή και το τέλος της κουρτίνας να «βλέπουν» προς τα πίσω, δηλαδή προς τον τοίχο.

  • Τι σημαίνει ο όρος κομποζέ;

   Κομποζέ είναι η σύνθεση και ο συνδυασμός δύο ή και παραπάνω υφασμάτων, τα οποία μπορεί να έχουν ίδιο σχέδιο μεταξύ τους, αλλά διαφορετική υφή ή μπορεί να έχουν την ίδια υφή, να ανήκουν στη ίδια παλέτα χρωμάτων, αλλά να διαφοροποιούνται στο σχέδιο, δηλαδή ένα εμπριμέ, ένα λεπτόριγο, ένα φαρδύριγο, ένα πουά, ένα μονόχρωμο κλπ.

  • Τι σημαίνει ο όρος black out;

   Ο όρος αυτός στα ελληνικά σημαίνει συσκότιση. Έτσι, χαρακτηριστικό των υφασμάτων ή των roller αυτών είναι να μην επιτρέπουν στο φως να διέλθει μέσα στον χώρο. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, οι κυρίως κουρτίνες προστατεύονται από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία και το ξεθώριασμα των χρωμάτων. Τέτοιου τύπου υφάσματα, είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα, εάν δεν υπάρχουν ρολά ή τέντες για σκίαση.

  • Πώς κρεμάω τις κουρτίνες μου;

   Κατά το κρέμασμα της κουρτίνας, η τρέσα πρέπει να είναι σουρωμένη στο φάρδος του κουρτινόξυλου και οι πιέτες της ομοιόμορφα φτιαγμένες. Τα κορδόνια από την τρέσα πρέπει να είναι τεντωμένα και στις άκρες στερεωμένα, ώστε να μην κρέμονται. Οι κουρτίνες πρέπει να έχουν σιδερωθεί, πριν κρεμαστούν. Όταν ανέβουμε στην σκάλα για να κρεμάσουμε την κουρτίνα, προσέχουμε ιδιαίτερα να μην πιαστεί το ύφασμα για να μην κάνει τράβηγμα. Αν αυτό συμβεί, τεντώνουμε το ύφασμα και δεν κόβουμε την κλωστή.

  • Πώς σιδερώνω τις κουρτίνες μου;

   Χρησιμοποιώ τις οδηγίες, που μου έχουν δοθεί από το κατάστημα αγοράς. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, ξεκινάμε με χαμηλή θερμοκρασία μιας τελείας (.). Αφήνουμε το σίδερο να πιάσει την θερμοκρασία αυτή και ξεκινάμε πάντα από την ΑΚΡΗ της κουρτίνας, στα πλάγια. Να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που συμβεί κάποιο «ατύχημα» κατά το σιδέρωμα της κουρτίνας, αφαιρούμε 5-10 εκατοστά υφάσματος και δεν πετάμε ολόκληρο το ύφασμα. Να γνωρίζετε ότι τα polyester υφάσματα, σιδερώνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ τα βαμβακερά σε υψηλότερες.

  • Πώς πλένω τις κουρτίνες μου;

   Χρησιμοποιώ τις οδηγίες, που μου έχουν δοθεί από το κατάστημα αγοράς. Πολλά υφάσματα δεν πλένονται και χρειάζονται στεγνό καθάρισμα. Όταν απλώσουμε τις κουρτίνες να στεγνώσουν, δεν πρέπει να φυσάει γιατί είναι ευαίσθητες στα τραβήγματα. Το στέγνωμα γίνεται σε στεγνωτήριο (κατόπιν οδηγιών) ή ακόμα κρεμώντας τες νωπές, αφότου έχουν στραγγίξει τα πολλά νερά.

  • Πως θα μετρήσουμε το ύψος για να ράψουμε τις κουρτίνες;

   1.  Χρειαζόμαστε ένα μεταλλικό μέτρο. Θα μετρήσουμε από το δάπεδο έως το σημείο που θα κρεμαστεί το χούκ (πλαστικό γατζάκι).
   2.  Αν πρόκειται για ριντό και θέλουμε να ακουμπάνε στο πάτωμα προσθέτουμε +15 cm ή αυτό το μέγεθος που επιθυμούμε.
   3.  Για ραφή truck (που εφαρμόζεται μόνο σε κουρτινόβεργες) χωρίς να ακουμπάνε στο δάπεδο, αφαιρούμε το ένα άκρο και μετράμε από το δάπεδο έως το πάνω σημείο της κουρτινόβεργας.
  • Τι προσφέρουν οι κουρτίνες στο χώρο;

   • Απομονώνουν τον χώρο μας από τα αδιάκριτα βλέμματα.

   • Σκιάζουν ή και συσκοτίζουν (με ειδικά υφάσματα black out) τον χώρο μας.

   • Επιτυγχάνουν ηχοαπορρόφηση γιαυτό όταν κρεμαστούν δεν ηχεί στο χώρο αντίλαλος.

   • Από μόνες τους αλλά και με την χρήση φόδρας η ενός βοηθητικού υλικού (molton) προσφέρουν θερμομόνωση (χειμώνα-καλοκαίρι) και ηχομόνωση από εξωτερικές πηγές.

   • Την ημέρα δημιουργούν εφφέ χρωματισμού των χώρων λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας ανάλογα με τα χρώματα των υφασμάτων.

   • Αναδεικνύουν το στυλ της διακόσμησης.   

  • Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά κουρτινών

   1. Το μήκος του κουρτινόξυλου, για να υπολογίσετε πόσα μέτρα υφάσματος (ανάλογα με την σχέση της τρέσας) θα χρειαστείτε. Παράδειγμα : Για 220 cm κουρτινόξυλο θα αγοράσετε 2 - 2/5 ή 3 φορές περισσότερο ύφασμα, δηλαδή 440, 550, 660 cm και υπολογίστε στην κάθε περίπτωση για τα περιθώρια ραφής +10 cm. Τα μέτρα που επιθυμείτε θα τα γράψετε στο πεδίο ποσότητα (Ο πίνακας δέχεται και δεκαδικά ψηφία). Η σχέση της τρέσας δίνει το ανάλογο αποτέλεσμα στο ντραπάρισμα (λούκια) των υφασμάτων.
   2. Το ύψος της κουρτίνας, γιατί τα περισσότερα υφάσματα έχουν ύψος 280-300 cm. Αν υπερβαίνετε αυτό το ύψος (το οποίο αναγράφεται στην περιγραφή κάθε προϊόντος) τότε επικοινωνήστε μαζί μας να σας προτείνουμε λύση. Για να παραλάβετε ραμμένη την κουρτίνα στο επιθυμητό ύψος ανατρέξτε στις ¨ραφές κουρτινών¨ και συμπληρώστε τα πεδία  φάρδος τρέσας, αναλογία τρέσας (όπως περιγράφεται στο παράδειγμα πιο πάνω), επιθυμητό ύψος και στο πεδίο κωδικός κουρτίνας σημειώστε αν τώρα κάνατε την αγορά και γνωρίζεται τον κωδικό ή αν όχι δώστε μια μικρή περιγραφή που να αντιστοιχεί στο ύφασμα που χρειάζεται την ραφή (ειδικά αν είναι περισσότερα του ενός). Πιο κάτω θα βρείτε οδηγίες μετρήματος ύψους.
   3. Το στυλ και τη χρήση του χώρου, που θα διακοσμήσουμε. Υπάρχουν κουρτίνες εσωτερικές μονόχρωμες, ριγέ, με σχέδια που συνδυάζονται με τα ριντό, με κέντημα,δαντέλες ή φιλκουπέ, οργάτζες και ταφτάδες, η επιλογή δική σας. Συμβουλή μας ακολουθείστε λιτές γραμμές αποφύγετε τις υπερβολές. Τα υφάσματα πρέπει να ηρεμούν, να χαλαρώνουν, να δημιουργούν ατμόσφαιρα, να διακοσμούν χωρίς να περνούν απαρατήρητα.
   4. Τον τύπο ραφής των υφασμάτων. Όταν πρόκειται για εσωτερικές κουρτίνες οι ραφές συνήθως γίνονται απλή σούρα γιατί το σχέδιο επικαλύπτεται από τα ριντό. Στα πλαϊνά (ριντό) μπορούμε να ράψουμε σχέδιο στην τρέσα αλλά να προσέξουμε τον τύπο του κουρτινόξυλου ώστε να μην μας καλύπτει το σχέδιο. Στις μετόπες παράδειγμα που έχουν προφίλ 5-10cm να γνωρίζετε ότι και να ράψουμε τρέσα με 17cm φάρδος σχεδόν η μισή θα κρυφτεί από την μετόπη. Ιδανικά κουρτινόξυλα για να αναδειχθούν τα σχέδια στις ραφές, είναι οι κουρτινόβεργες. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι στα σχέδια ραφής χρειάζεται ύφασμα 2.5 ή 3 φορές περισσότερο από την περιοχή κάλυψης (σχέση τρέσας 1 / 2.5 ή 1 / 3).
   5. Η ραφή θα επηρεάσει την τιμή του μέτρου από +2.50€ έως +10€ το μέτρο ανάλογα με το σχέδιο και το φάρδος της τρέσας.
   6. Για το μέτρημα του ύψους θα χρειαστείτε ένα μονοκόμματο μέτρο το οποίο ακουμπάμε στο δάπεδο και μετράμε έως το σημείο που θα τοποθετήσουμε την πλαστική παραμάνα (χούκ). Δίνοντας αυτό το ύψος πετυχαίνουμε να μην ακουμπάει η κουρτίνα περίπου 1cm τοποθετώντας τα χούκς στη δεύτερη θέση της τρέσας, ώστε να μη φαίνονται.
   7. Πριν το κρέμασμα των κουρτινών θα πρέπει να σουρώσουμε τις τρέσες ανάλογα με το φάρδος του μηχανισμού. Παραλείπουμε αυτό το βήμα αν πρόκειται για ριντό όπου με το σχέδιο που επιλέξαμε έχουμε σουρωμένες και στερεωμένες τις τρέσες.
   8. Δεν ξεχνάμε να σιδερώσουμε τις κουρτίνες για να εξαφανιστούν τα τσαλακώματα. Αποφεύγουμε το σιδέρωμα στα τσαλακωτά και γκοφρέ υφάσματα γιατί χάνουν τη φόρμα τους. Αν όμως το θεωρείται απαραίτητο τότε σιδερώστε οριζόντια και όχι κάθετα χωρίς τέντωμα.
   9. Τα θετικά των υφασμάτων - κουρτινών στο χώρο εκτός της τάσης διακόσμησης είναι και ότι σταματούν ή περιορίζουν τον αντίλαλο, φιλτράρουν το φως και την θερμοκρασία.
   10. Να γνωρίζετε ότι οι φωτογραφίες των προϊόντων ως προς τα χρώματα μπορεί να αποκλίνουν από την πραγματικότητα. Όταν πρόκειται για κομποζέ υφάσματα - κουρτίνες να γνωρίζετε ότι οι προτάσεις είναι ενδεικτικές και δεν σας δεσμεύουν καθώς από κάθε συλλογή, σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε όσα υφάσματα και κουρτίνες επιθυμείτε και σε όσα μέτρα χρειάζεστε για το καθένα. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να σας δώσουμε τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες για να καταστεί εφικτή η εξ αποστάσεως αγορά σας. Αν παρόλα αυτά δυσκολεύεστε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρούμε μια άλλη λύση.
  • Οι κουρτίνες πρέπει ή δεν πρέπει να ακουμπάνε στο δάπεδο;

          Οι απαντήσεις είναι  απόψεις του Κου Κώστα Παπαδόπουλου μετά από εμπειρία 35 ετών και επαγγελματική ενασχόληση στο χώρο της κουρτίνας και του κουρτινόξυλου με ραφή και τοποθέτηση αυτών. Δεν θα έγραφα αυτό το άρθρο (αν το ονομάσουμε έτσι) αλλά επειδή έχω διαβάσει σε διάφορα site ανακρίβειες, έπρεπε να εκφέρω την γνώμη μου. Δεν υπάρχει κανόνας, αλλά θα ερευνήσουμε πως προέκυψε η τάση και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του αποτελέσματος.

         Συνήθως οι κουρτίνες μέχρι πριν να εισέλθουν στον κλάδο λιανικής οι αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, πωλούνταν από ειδικευμένα καταστήματα όπου αναλάμβαναν και την ραφή αυτών, εξυπηρετώντας τον πελάτη κατά παραγγελία προσφέροντάς του και υπηρεσίες ραφής. Με την είσοδο όμως των πολυκαταστημάτων και προς χάριν ευκολίας του καταναλωτή προσφέροντας έτοιμο ραμμένο προϊόν, κυκλοφόρησαν στην αγορά κουρτίνες  έτοιμες ραμμένες με τρούκς ή με τρέσσα που όμως ήταν αδύνατον να τις προσφέρουν σε επιθυμητό ύψος. Έτσι τα τυποποιημένα προϊόντα και για ευκολία του καταναλωτή  προτείνονται να ακουμπάνε στο δάπεδο χωρίς αυτό βέβαια να είναι πρόβλημα, καθώς σε κάποια στυλ και χώρους ίσως το απαιτούν, όπως το μποέμικο στυλ ή το βιομηχανικό στυλ και μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

         Το πρόβλημα προκύπτει από το τυποποιημένο μήκος (δηλ.το φάρδος) των έτοιμων κουρτινών που συνήθως είναι 140 ή 150 εκατοστά και δεν καλύπτουν ή δεν  πιετάρουν (σουρώνουν) για να καλύψουν το ανάλογο άνοιγμα. Επίσης προτείνονται άσχετα σχέδια και ποιότητες για να εφαρμοστούν παντού με τέλεια αποτελέσματα, γρήγορα και μάλιστα φθηνά. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης δηλ. σε ένα ρούχο μεγέθους L να το φορέσει και ένας που χρειάζεται νούμερο XL ή XXL και ανάποδα, ή να προτείνουμε σε έναν μπογιατζή αντί για φόρμα εργασίας (κατά την εργασία του), να φοράει κοστούμι.

         Αν λοιπόν ο καταναλωτής συνειδητοποιήσει τις ανάγκες του και κάνει και την σχετική του έρευνα, τότε μπορεί να επιλέξει και έτοιμο προϊόν χωρίς να του πάει χαμένο.

         Το να αγγίζει ένα ύφασμα, μια κουρτίνα στο δάπεδο δημιουργεί εντύπωση ανεμελιάς χαλαρότητας  και γενικά μια επιτηδευμένη ακαταστασία που όπως προανέφερα ταιριάζει στα πιο πάνω στυλ. Το μειονέκτημα είναι  ότι στο άνοιγμα και κλείσιμο της κουρτίνας, χρειαζόματε μία επιπλέον κίνηση για να την διορθώσουμε, συν το γεγονός ότι η κυλισή της στο δάπεδο σύντομα θα λερώσει την κουρτίνα μας.

         Προτείνω σε κατασκευές κουρτινών (εσωτερική με ριντό) σαλονιού ή υπνοδωμστίου, η εσωτερική κουρτίνα να μην ακουμπάει στο δάπεδο, αλλά μπορούμε να ράψουμε να ακουμπάνε τα ριντό και αυτό γιατί είναι συνήθως σταθερά, αλλά και άν μαζευτούν με αμπράζ δεν θα σηκώνουν οι μέσα γωνίες των ριντό.

          Επίσης σε ραφές με τρούκς σε κυρίως κουρτίνα ή στη ραφή wavy δεν πρέπει να απουμπάνε οι κουρτίνες γιατί δεν αναδεικνύονται οι ραφές (δεν δημιουργούνται ομοιόμορφες πτυχώσεις), όπως επίσης σε χειροκίνητο ή ηλεκτρικό μηχανισμό δεν πρέπει να απουμπάνε γιατί κατά την μεταφορά της κουρτίνας, το σημείο που αγγίζει στο δάπεδο, ακολουθεί πιο αργή διαδρομή δημιουργώντας πρόβλημα.

 • ΚΟΥΡΤΙΝΟΞΥΛΑ

  Ότι πρέπει να ξέρετε σχετικά με τα κουρτινόξυλα

  • Πώς επιλέγω κουρτινόξυλο;

   Η επιλογή του κατάλληλου κουρτινόξυλου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Καθοριστικό ρόλο στην σωστή επιλογή παίζει ο χώρος στον οποίο πρόκειται αυτό να τοποθετηθεί (σαλόνι – υπνοδωμάτιο - κουζίνα), αν πρόκειται για πόρτα ή παράθυρο, αν στα ανοίγματα υπάρχουν ρολλά ή όχι, πόσα υφάσματα θέλουμε να κρεμάσουμε [π.χ. αν ο χώρος είναι σαλόνι με μια πόρτα και ένα παράθυρο και στην πόρτα θέλουμε να κρεμάσουμε μια εσωτερική λεπτή κουρτίνα με ένα πλαϊνό ριντό (φύλλο) και στο παράθυρο θέλουμε roman, τότε χρειαζόμαστε αν πρόκειται για κουρτινόβεργες, στην πόρτα ένα διπλό κουρτινόξυλο και στο παράθυρο έναν μονό με μηχανισμό roman (εσωτερικά)], τι είδους διακοσμητικά στοιχεία υπάρχουν ήδη στον χώρο και γενικά, τι στυλ θέλουμε να ακολουθήσουμε. Επίσης, για την επιλογή του κατάλληλου κουρτινόξυλου ρόλο παίζει και η ραφή π.χ. τα truck εφαρμόζονται μόνο σε κουρτινόβεργα, όχι σε μετόπη.

   Αν όλα τα παραπάνω, δεν σας αρκούν, παρακαλούμε μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας, για να σας βοηθήσουμε σε αυτήν σας την επιλογή.

  • Πώς υπολογίζω το μέγεθος του κουρτινόξυλου;

   Συνήθως το κουρτινόξυλο είναι 50cm μεγαλύτερο από το φάρδος της πόρτας ή του παραθύρου. Δηλαδή, 25 cm από κάθε πλευρά π.χ. για πόρτα με άνοιγμα 170 cm θα αγοράσουμε κουρτινόξυλο μήκους 220 cm. Ειδικά στις κουρτινόβεργες, που τα στηρίγματα μπαίνουν 7,5 cm πιο μέσα από κάθε πλευρά, τα επιπλέον περιθώρια μικραίνουν. Αν από τη μια πλευρά δεν υπάρχει καθόλου περιθώριο, π.χ γιατί η πόρτα ξεκινάει ακριβώς από την άκρη του κάθετου τοίχου και παρόλα αυτά θέλουμε κουρτινόξυλο σωλήνα, υπάρχει λύση!! Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να παραγγείλετε κουρτινόξυλο με ένα στήριγμα στην μία άκρη και μια ροζέτα στην άλλη. Αν υπάρχει και δεύτερος σωλήνας, θα χρειαστεί και δεύτερη ροζέτα ή αν υπάρχει εσωτερικό αλουμίνιο στη πλευρά της ροζέτας, αυτό θα στηριχθεί με γωνία, ενώ από την άλλη πλευρά πάνω στο στήριγμα.

  • Ποια είναι η ιδανική απόσταση του κουρτινόξυλου από τον τοίχο;

   Συνήθως τα στηρίγματα απέχουν 15-18 cm από τον τοίχο και μπορούμε αν θέλουμε, να μειώσουμε αυτή την απόσταση κόβοντας τα σωληνάκια των στηριγμάτων. Πριν όμως, κανείς προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, πρέπει να γνωρίζει πόσες κουρτίνες θα κρεμάσει. Και αυτό γιατί, όταν οι κουρτίνες ανοίγουν, δημιουργούν ένα «πάχος» στο πάνω μέρος, στο ύψος της τρέσας, με αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν επαρκή περιθώρια, αυτές να ακουμπάνε μεταξύ τους και να δυσκολεύεται η κύλιση.

   Ειδικά στις μετόπες, η επιλογή αυτή προβλέπεται πριν την παραγγελία τους. Υπάρχει δυνατότητα να παραγγελθούν με 12-15-18 cm βάθος.

  • Τι είναι το roman;

   Είναι ένας μηχανισμός αλουμινίου, πάνω στον οποίο ράβεται το ύφασμα, στο οποίο προκειμένου να παραμένει σταθερό και τεντωμένο, τοποθετούνται μπανέλες και μια λάμα αλουμινίου στο κάτω μέρος του, που λειτουργεί ως «βάρος». Ο μηχανισμός αυτός δίνει την δυνατότητα μαζέματος του υφάσματος προς τα πάνω σε στυλ πακέτου. Το ύφασμα «αποσυναρμολογείται» και πλένεται. Μπορείτε να εφαρμόσετε την κουρτίνα roman μόνη της, καθώς επίσης να χρησιμοποιήσετε το roman σαν εσωτερική, τοποθετώντας εμπρός ένα διακοσμητικό ριντό.

  • Πώς καθαρίζονται τα κουρτινόξυλα;

   Δεν χρησιμοποιούμε χημικά. Καθαρίζουμε με βρεγμένο πανί και μετά στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα.

  • Σε ξύλινες μετώπες παρατηρούμε μια σκόνη σαν πούδρα, τι είναι;

   Σ’ αυτήν την περίπτωση, το ξύλο έχει προσβληθεί από σαράκι, γι’ αυτό χρειάζεται αντικατάσταση. Στην επόμενη αγορά σας, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ζητώντας διαβεβαίωση ότι το κουρτινόξυλο που επιλέξατε, έχει υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία έναντι του εν λόγω παρασίτου.

  • Μπορώ να στηρίξω κουρτινόξυλο πάνω σε γυψοσανίδα;

   Η στήριξη του κουρτινόξυλου πάνω σε γυψοσανίδα είναι δυνατή, ωστόσο η διαδικασία είναι διαφορετική σε σχέση με τους κλασσικούς τοίχους.

 • ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ

  Ότι πρέπει να γνωρίζετε για τα συστήματα σκίασης

  • Τι είναι οι ξύλινες περσίδες και ποια τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους;

   Οι ξύλινες οριζόντιες Περσίδες προσφέρουν σκίαση στα ανοίγματα των παραθύρων.

   1. Προέρχονται από ανατολικές ΗΠΑ και κυρίως στις βόρειες πολιτείες με λίμνες από ξύλο Basswood-Φλαμουριά.
   2. Παράγονται σε διάφορα φυσικά, αλλά και βαμμένα χρώματα
   3. Έχουν πλάτος φύλλου 25-35-50-70mm και μήκος κατά παραγγελία.
   4. Είναι εμποτισμένες με ειδικό υγρό για την προστασία από οποιαδήποτε καιρική συνθήκη και από μικροοργανισμούς, π.χ (σαράκι).
   5. Διατίθενται σε πλούσιο χρωματολόγιο αποτελούμενο από 56 χρώματα.
   6. Το πανωκάσι όπου βρίσκεται ο μηχανισμός λειτουργίας είναι ίδιου χρώματος όπως και οι Περσίδες.
   7. Το άνοιγμα-κλείσιμο των περσίδων γίνεται με ξύλινο μηχανισμό ο οποίος είναι συνδεδεμένος με μια ράβδο περιστροφής αρίστης ποιότητας.
   8. Τα κορδόνια και οι ταινίες είναι συνδυαζόμενου χρώματος ή και δική σας επιλογής δημιουργώντας αντιθέσεις.
   9. Η μέτρηση γίνεται σε τετραγωνικά μέτρα.
   10. Ελάχιστη μονάδα μέτρησης θεωρείται η διάσταση 100cm x 100cm, δηλαδή ένα τετραγωνικό μέτρο.
  • Τι είναι οι περσίδες αλουμινίου και ποια τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους;

   Οριζόντιες περσίδες από αλουμίνιο (σε διάφορα χρώματα) για σκιασμό των παραθύρων. 

   1. - Είναι Ιταλικής προέλευσης του εργοστασίου TECHNOPLAST. (Με τεχνικές προδιαγραφές πρώτης ύλης)
   2. - Έχουν πλάτος φύλλου 25mm, μήκος όσο το άνοιγμα του παραθύρου και πάχος αλουμινίου 0,21mm.
   3. - Τα φύλλα είναι βαμμένα από ηλεκτροστατική βαφή φούρνου μεγάλης αντοχής από την ηλιακή ακτινοβολία.
   4. - Το πανωκάσι που βρίσκεται ο μηχανισμός λειτουργίας θα είναι από αλουμίνιο χρώματος όπως οι Περσίδες.
   5. - H λειτουργία των φύλλων (μάζεμα/άπλωμα) των Περσίδων θα γίνεται με ανοξείδωτους μηχανισμούς οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με μια ράβδο περιστροφής.
   6. - Τα κορδόνια των Περσίδων θα είναι ίδιου χρώματος.
   7. - Το μπαστούνι θα είναι από σκληρή ανθεκτική πλαστική ύλη άριστης ποιότητας.
   8. - Η μέτρηση γίνεται σε τετραγωνικά μέτρα.
   9. - Ελάχιστη μονάδα μέτρησης θεωρείται η διάσταση 1,00m x 1,00m.
  • Είναι δυνατή η εφαρμογή ηλεκτροκίνησης στις περσίδες;

   Η εφαρμογή ηλεκτροκίνησης στις ξύλινες και στις περσίδες αλουμινίου είναι εφικτή και προσφέρει δυνατότητες ελέγχου από διακόπτη, τηλεχειρισμό ή και χρονοδιακόπτη ανάλογα με τις επιλογές και τις ανάγκες που θέλουμε να καλύψουμε. Το ηλεκτρικό μοτέρ της αναγνωρισμένης εταιρείας SOMFY προσφέρει ολοκληρωμένη σειρά που να ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε είδος σκίασης. Οι περσίδες με ηλεκτρικό μηχανισμό αποτελούνται από:

   1. Για μεγάλες διαστάσεις τοποθετείται πανωκάσι 50Χ50 με μοτέρ LS40 (230Volt AC) με άξονα Φ40 με κουζινέτα καθώς και τα αντίστοιχα ράουλα.
   2. Για τις κλασικές διαστάσεις τοποθετείται πανωκάσι 25Χ25 με μοτέρ lv25 ή LW 25(24Volt).
  • Τι είναι το roller και ποια τα τεχνικά χαρακτηριστικά του;

   Είναι ένας μηχανισμός με άξονα αλουμινίου πάνω στον οποίο μαζεύει κάθετα ένα πλαστικοποιημένο ύφασμα. Κυκλοφορούν δύο τύποι roller, ο έως τώρα γνωστός μονός με εφαρμογή ενός υφάσματος και ο νέος τύπος ονομάζομενος διπλός ή duble ή rollover αναλόγως την εταιρία. Στον πρώτο τύπο η σκίαση επιτυγχάνεται με την χρήση υφασμάτων απλών ημισυσκότισης με πλήρη οπτική απομόνωση, διάτρητων ημισυσκότισης με μερική οπτική απομόνωση και black out για πλήρη συσκότιση και πλήρη οπτική απομόνωση. Επίσης στην κατηγορία αυτή μπορούμε να εφαρμόσουμε και θέματα εκτύπωσης. Στον δεύτερο τύπο η σκίαση επιτυγχάνεται με την χρήση υφασμάτων που είναι κατασκευασμένα με οριζόντιες ρίγες από ύφασμα και δίχτυ, όπου μετακινώντας το πάνω-κάτω πετυχαίνουμε μερική ή ολική οπτική απομόνωση. Σε αυτό τον τύπο δεν εφαρμόζονται υφάσματα black out και εκτύπωσης.

   1. Τα roller εφαρμόζονται για επαγγελματική και οικιακή χρήση με σκοπό την μερική ή ολική σκίαση και την μερική ή ολική οπτική απομόνωση.
   2. Τα υφάσματα διατίθενται σε άριστη ποιότητα βαμβακερού, polyester, ή σύμμικτα, σουέτ.
   3. Τα υφάσματα είναι απλά μονόχρωμα, διάτρητα (screen), black out σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, με ιδιότητες άκαυστα, αντιστατικά και μεγάλης αντοχής στην ακτινοβολία.
   4. Το ανέβασμα-κατέβασμα του υφάσματος γίνεται με την βοήθεια μεταλλικής ή πλαστικής αλυσίδας που υπάρχει στην δεξιά ή αριστερή πλευρά του μηχανισμού.
   5. Ο μηχανισμός βρίσκεται στο πάνω μέρος του υφάσματος και αποτελείται από σωλήνα αλουμινίου βαρέως τύπου Φ 28mm, Φ 32mm, Φ 38mm & Φ 45mm ανάλογα με τις διαστάσεις των ανοιγμάτων για την σωστή λειτουργία τους.
   6. Στις άκρες του μηχανισμού υπάρχουν δεξιά και αριστερά τα στηρίγματα αυτού που είναι πλαστικά ή μεταλλικά.
   7. Στο τέλος του υφάσματος στο κατωκάσι υπάρχει πλαστικό ή μεταλλικό αντίβαρο.
   8. Κάτω από το κατωκάσι υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας σχεδίων μόνο για τα μονά roller.
  • Είναι δυνατή η εφαρμογή ηλεκτροκίνησης στα roller;

   Η εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης στις ρολοκουρτίνες είναι εφικτή και προσφέρει δυνατότητες ελέγχου από διακόπτη ,τηλεχειρισμό ή χρονοδιακόπτη ανάλογα με τις επιλογές και τις ανάγκες που θέλουμε να καλύψουμε.

   Τα roller με ηλεκτρικό μηχανισμό αποτελούνται από:

   1. Μεταλλικό άξονα γαλβανιζέ Φ 60mm οκτάγωνο πάχους 1mm.
   2. Αντάπτορα με ρεγουλατόρο και ρουλεμάν βαρέου τύπου για ένα από τα δύο άκρα του άξονα για την στήριξη αυτού.
   3. Στην άλλη άκρη του άξονα τοποθετείται μηχανισμός ηλεκτρικός με θερμική προστασία και ανυψωτική ικανότητα.
   4. Διακόπτης ή τηλεχειριστήριο με 1 συχνότητα (μονοκάναλο) ή με 4 συχνότητες (τετρακάναλο) χρονοδιακόπτη για την κίνηση ανόδου/καθόδου.
 • ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

  Ότι πρέπει να ξέρετε για τα μαξιλάρια

  • Πώς να διαλέξω το μαξιλάρι που μου ταιριάζει;

   Το βασικότερο κριτήριο για την επιλογή του κατάλληλου μαξιλαριού είναι η στάση του σώματος, που συνήθως επιλέγετε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν κοιμάστε ανάσκελα, χρειάζεστε ένα μαλακό ή μέτριο μαξιλάρι, ίσα ίσα για να υποστηρίζει το κεφάλι σας, χωρίς έτσι, να αναγκάζεστε να γείρετε πολύ την σπονδυλική σας στήλη. Ένα μαξιλάρι με γέμιση χαμηλής πυκνότητας μπορεί να σας παρέχει αυτή την υποστήριξη. Παρομοίως, αν κοιμάστε μπρούμυτα, θα χρειαστείτε ένα μαλακό μαξιλάρι με την ελάχιστη υποστήριξη (χαμηλό), ώστε να μπορείτε να γυρνάτε το κεφάλι σας καθώς κοιμάστε χωρίς να ασκείτε μεγάλη πίεση στο λαιμό σας. Αντιθέτως, αν κοιμάστε στο πλάι, θα χρειαστείτε ένα πιο σκληρό μαξιλάρι, με μεγαλύτερο όγκο (ψηλό) ώστε να υποστηρίζει καλύτερα το κεφάλι σας και να κρατά ευθυγραμμισμένη την σπονδυλική σας στήλη, προσφέροντάς σας έναν πιο άνετο και ξεκούραστο ύπνο.

  • Πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή μαξιλαριού;

   Πολλές έρευνες που αφορούν τον πόνο στον αυχένα έχουν δείξει, ότι στο ζήτημα αυτό μεγάλη σημασία παίζει η σωστή επιλογή μαξιλαριών, περισσότερο ακόμα κι από την επιλογή του στρώματος. Η χρήση πολύ χαμηλών και μαλακών μαξιλαριών από όσους κοιμούνται στο πλάι ή η χρήση ψηλών και σκληρών μαξιλαριών από όσους κοιμούνται ανάσκελα ή μπρούμυτα μπορεί να οδηγήσει σε αυχενικούς πόνους, λόγω της πίεσης που ασκείται κατά την διάρκεια του ύπνου στη σπονδυλική στήλη.

   Τι γίνεται όμως, όταν κοιμάστε πότε στο πλάι και πότε ανάσκελα ή μπρούμυτα; Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε δύο μαλακά ή μέτρια μαξιλάρια. Όταν κοιμάστε στο πλάι να έχετε και τα δύο και όταν κοιμάστε ανάσκελα ή μπρούμυτα, να κρατάτε μόνο το ένα.

  • Ποιο είναι το μειονέκτημα του ύπνου δίχως μαξιλάρι;

   Tο μυστικό για τον ιδανικό ύπνο είναι η πλήρης ευθυγράμμιση του σώματος και της σπονδυλικής στήλης. Μόνο έτσι ο ύπνος μπορεί να είναι άνετος και ξεκούραστος. Το μαξιλάρι είναι σημαντικός παράγοντας σε αυτό, γιατί βοηθάει στην ευθυγράμμιση του σώματος, καλύπτοντας το κενό ανάμεσα στο κεφάλι και το στρώμα.

  • Τι ακριβώς σημαίνουν οι κυριότερες ορολογίες στις περιγραφές των μαξιλαριών;

   Μερικοί από τους όρους που χρησιμοποιούμε συχνά για να περιγράψουμε τις ιδιότητες των υλικών των μαξιλαριών είναι οι εξής:

   1. Αντιαλλεργικό: Προϊόν που δεν προκαλεί αλλεργίες.
   2. Υποαλλεργικό: Προϊόν του οποίου η σύνθεση ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών.
   3. Αλλεργιογόνο: Οι εκκρίσεις των ακαρίων σκόνης για παράδειγμα είναι αλλεργιογόνες ουσίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ευαίσθητα υποκείμενα (πχ. κρίση άσθματος).
   4. Ανθεκτικό στους λεκέδες: Μία ειδική επεξεργασία που προστατεύει τα προϊόντα από κάθε είδους λεκέδες και τα κάνει να δείχνουν καινούρια για περισσότερο καιρό.
   5. Αντιακαρικό: Αποτρέπει την ανάπτυξη των ακαρίων σκόνης τα οποία είναι υπεύθυνα για πολλές αλλεργίες.
   6. Αντιβακτηριακό: Μειώνει την ανάπτυξη των βακτηρίων
   7. Αντιμηκυτιακό: Προλαμβάνει στην ανάπτυξη ορισμένων μικροσκοπικών μηκύτων οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την επιβίωση των ακαρίων.
   8. Cluster (μπαλάκια πολυεστέρα): Ίνες που μετατρέπονται σε μπαλάκια πολυεστέρα. Το ιδανικό εσωτερικό γέμισμα για μαξιλάρια.
   9. Σιλικονούχο: Ίνα με σιλικονούχο τελείωμα ώστε να καθίσταται μεταξένιο και μαλακότερο.
  • Ποια είναι η ιδανική μέθοδος για να πλύνω τα μαξιλάρια μου;

   Ο συχνός και σωστός καθαρισμός των μαξιλαριών μπορεί να σας εγγυηθεί τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους και τη διατήρηση της ποιότητάς τους.

   1. Χρησιμοποιήστε συμβατικό απορρυπαντικό (υγρό, σκόνη ή ταμπλέτες).
   2. Επιλέξτε το Πρόγραμμα Πλύσης (Wash Program) για ευαίσθητα υφάσματα.
   3. Πλύνετε ξεχωριστά, μην γεμίζετε υπερβολικά τον κάδο του πλυντηρίου.
   4. Συνήθως ρυθμίστε τη μέγιστη θερμοκρασία στους 60°C.
   5. Ξεπλύνετε καλά μετά το πλύσιμο.
   6. Στεγνώστε επίσης σε χαμηλές θερμοκρασίες (έως 60°C).
   7. Ανατρέξτε πάντα στις οδηγίες καθαρισμού στην ετικέτα του κατασκευαστή, η οποία περιέχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες για τις θερμοκρασίες και τον τρόπο πλύσης για τα προϊόντα σας. Συνιστούμε να πλένετε τα μαξιλάρια σας τακτικά για να εξασφαλίσετε τέλεια υγιεινή. Σας προτείνουμε επίσης να τα χτυπάτε απαλά για να διατηρήσουν την εμφάνιση και τον όγκο τους.
  • Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνω τα μαξιλάρια μου;

   Τα μαξιλάρια πρέπει να ανανεώνονται κάθε τρία (3) περίπου χρόνια. Μπορείτε να διαπιστώσετε πότε το μαξιλάρι σας χρειάζεται ανανέωση, ελέγχοντας αν η θήκη είναι κιτρινισμένη ή λεκιασμένη, αν το μαξιλάρι παραμένει επίπεδο όταν σηκώνετε το κεφάλι από αυτό και αν είναι εσωτερικά ομοιόμορφο.

 • ΧΑΛΙΑ - ΜΟΚΕΤΕΣ

  Χρήσιμες συμβουλές για χαλιά και μοκέτες

  • Ποια μοκέτα πρέπει να αγοράσω;

   Αυτό εξαρτάται πρώτα από το οικονομικό κομμάτι δηλαδή τι χρήματα θα διαθέσουμε. Έπειτα πρέπει να υπολογίσουμε τους χώρους που θα τοποθετηθούν οι μοκέτες δηλαδή στην κουζίνα πρέπει να τοποθετηθούν μοκέτες με λεπτό πέλος ή μπουκλέ (όχι κουρεμένες) για να μη διεισδύουν εύκολα οι βρωμιές. Οι μοκέτες προσφέρουν ένα απλό και όμορφο σύνολο με μικρότερο κόστος από τα χαλιά.

   Θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις παράδειγμα αν υπάρχει επιδαπέδια θέρμανση θα πρέπει η μοκέτα να είναι πιστοποιημένη με το κατάλληλο σήμα, ώστε να μην μονώνει την θέρμανση. Όταν στο χώρο υπάρχουν αλλεργικά άτομα θα πρέπει να έχει οικολογικό σήμα Α+

  • Πρέπει οι μοκέτες να τοποθετούνται από τοίχο σε τοίχο;

   Για το δικό μας κλίμα δεν είναι απαραίτητο. Αυτό συμβαίνει στις βόρειες χώρες όπου οι μοκέτες μένουν μόνιμα και δεν βγαίνουν το καλοκαίρι. Επίσης ενδείκνυνται ως το πιο κατάλληλο δάπεδο για επιδαπέδια θέρμανση αρκεί να φέρει τις κατάλλληλες σημάνσεις. Σε αυτή την περίπτωση δεν τοποθετούμε ούτε καν το πλακάκι, μπαίνει ένα ειδικό αφρώδες υπόστρωμα, μετά η μοκέτα χωρίς ρέλιασμα και μετά το σοβατεπί. Ο καθαρισμός στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται επί τόπου.

  • Χρήσιμες συμβουλές για χαλιά και μοκέτες

   1. Για να διατηρηθούν καθαρά τα χαλιά και οι μοκέτες χρειάζονται καλά χαλάκια εισόδου ώστε να συγκρατούν εκεί τις λάσπες και τις βρωμιές.
   2. Πριν το πλύσιμο χρειάζονται ένα πολύ καλό σκούπισμα.
   3. Αν τις πλύνουμε μόνοι μας αφήνουμε να στραγγίσουν τα πολλά νερά και μετά απλώνουμε για να μην σπάσει το υπόστρωμα .
   4. Αποφεύγουμε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο.
   5. Κατά την αποθήκευση δεν διπλώνουμε αλλά ρολάρουμε με το πέλος προς τα μέσα.
   6. Δεν στοιβάζουμε πολλά κομμάτια για να μην χαλάσουν τα ρολά.
   7. Να είναι στεγνές και όχι σε χώρο με υγρασία. Καλά είναι να τυλίγονται με υφασμάτινες θήκες και όχι νάυλον.
 • ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ

  Ολα όσα πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε ταπετσαρίες

  • Σημαντικές πληροφορίες για τις ταπετσαρίες

   1. Οι ταπετσαρίες μπορεί να τοποθετηθούν σχεδόν σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Δεν προτείνεται η τοποθέτηση σε μπάνια με υγρό περιβάλλον και υψηλά ποσοστά υγρασίας καθώς και η τοποθέτηση σε εξωτερικούς χώρους. Το θετικό είναι ότι από αισθητικής άποψης μπορούμε να πετύχουμε ένα όμορφο τελικό σύνολο με χαμηλό κόστος καθώς δεν χρειάζεται το βάψιμο. Εφαρμόζονται σε τοίχο, σε γυψοσανίδα, σε ξύλινες επιφάνειες, σε γυαλί και σε μεταλλικές επιφάνειες με την προϋπόθεση όλα αυτά να είναι στεγνά και καθαρά.
   2. Οι ταπετσαρίες μπορεί να είναι ενδεικτικά ρολά των 5.30 m2 (0.53x10m), ρολά των 3m2(0.50x6m), θέματα μεγάλα 3.30x2.55m από τρία έως οκτώ ρολά, θέματα οριζόντια ή κάθετα, stickers (ένα τεμάχιο 65x85cm που περιλαμβάνει μικρές παραστάσεις ελεύθερης τοποθέτησης από εσάς τους ίδιους), μπορντούρες 5mx15.3cm συνήθως για παιδικά δωμάτια. Οι διαστάσεις αυτές μπορεί να αλλάζουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.
   3. Οι φωτοταπετσαρίες είναι χάρτινες, δεν πλένονται, εκτυπώνονται με offset μελάνι ή πολυμερικό μελάνι (πιο αντοχής) και αποτυπώνουν τέλεια τα σχέδια. Στις επώνυμες εταιρείες στα αυτοκόλλητα sticker υπάρχει η δυνατότητα αποκόλλησης και επανατοποθέτησής τους.
   4. Οι ταπετσαρίες μπορεί να είναι μονόχρωμες, μονόχρωμες - ανάγλυφες, υφασμάτινες, βελούδινες, non woven, με διακοσμητικά στοιχεία από πετρώματα, bamboo, φελλό, να παρουσιάζουν τρισδιάστατα ή ανάγλυφα σχέδια.
   5. Οι ταπετσαρίες μπορεί να καθαριστούν ή να πλυθούν με νερό ανάλογα με την ένδειξη αντοχής τους στο νερό. Οι ενδείξεις κυμαίνονται από μία, δύο έως τρείς κυματιστές γραμμές όπου είναι το ανώτερο σύμβολο και σημαίνει υψηλή αντοχή στο πλύσιμο.
   6. Κατά την τοποθέτηση οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές, λείες όχι σαθρές και μάλιστα εάν το φόντο της ταπετσαρίας που επιλέξαμε είναι ανοικτόχρωμο θα πρέπει η επιφάνεια να έχει ομοιόμορφο χρωματισμό ώστε να μην φαίνονται ατέλειες στο φόντο.
   7. Η αγορά ταπετσαρίας γίνεται σε ρολά ή σε θέματα ή σε τεμάχια poster - sticker. Σε ορισμένες χειροποίητες ταπετσαρίες η ελάχιστη παραγγελία μπορεί να είναι 2 ρολά.
   8. Τα ρολά δεν πρέπει να είναι χτυπημένα και ταλαιπωρημένα στις άκρες γιατί πρέπει να υπάρχει τέλεια εφαρμογή στην τοποθέτηση.
  • Συμβουλές αγοράς ταπετσαρίας

   1. Οι ταπετσαρίες μπορεί να καλύψουν όλο τον χώρο που έχουμε επιλέξει με ένα σχέδιο της επιλογής μας ή με τα κομποζέ σχέδια της ίδιας σειράς να κάνουμε ένα παιχνίδι εφαρμόζοντας τα μονόχρωμα ή τις ρίγες κατά το γούστο μας. Να εφαρμόσουμε κάθετη ή και οριζόντια τοποθέτηση (αν το σχέδιο το επιτρέπει).

   2. Οι ταπετσαρίες μπορεί να καλύψουν ένα σημείο μέσα στο χώρο ή μία πλευρά ενός τοίχου.

   3. Στην περίπτωση θεμάτων που θα εφαρμοστεί στην πλευρά ενός τοίχου (π.χ. πίσω από έναν καναπέ) προσέχουμε στην επιλογή μας ώστε το θέμα να είναι τέτοιο που να μη κρύβετε το σχέδιο ή μπορούμε εναλλακτικά να επιλέξουμε poster που η τοποθέτησή του γίνεται στο ύψος τοποθέτησης ενός πίνακα ζωγραφικής.

    Για την τοποθέτηση προτιμήστε έναν επαγγελματία ταπετσέρη.

   4. Τα δείγματα των ταπετσαριών έχουν ημερομηνία λήξης της παραγωγής τους. Αυτό σημαίνει ότι εντός αυτού του χρονικού περιθωρίου (πάνω από δύο έτη) οι ταπετσαρίες είναι διαθέσιμες.

   5. Προσέχουμε τα σύμβολα για την συντήρησή τους και τον καθαρισμό τους.

  • Πως υπολογίζω πόσα ρολά θα χρειαστώ;

   Η ποσότητα των ρολών εξαρτάται από τις εξής παραμέτρους:

    1. Μήκος * Πλάτος ρολού (τετραγωνικά μέτρα)

    2. Επανάληψη (repeat) σχεδίου.

   Παράδειγμα:
   Έστω ότι θέλουμε να καλύψουμε μια επιφάνεια με διαστάσεις, μήκος 3,50μ και ύψος 2,80μ.
   Επίσης το ρολό που έχουμε επιλέξει παράγεται σε διάσταση 10 x 0,50 (5m2) και η επανάληψη του σχεδίου είναι 30cm.
   Ακόμη στο παράδειγμα μας υποθέτουμε ότι η τοποθέτηση γίνεται κάθετα.
   Εφόσον το μήκος της επιφάνειας είναι 3,50μ και το μήκος του κάθε ρολού είναι 0,50μ, θα χρειαστούμε οπωσδήποτε 7 λωρίδες (με διαστάσεις 0,50μ x 2,80μ)
   Το ερώτημα που δημιουργείται είναι, πόσα ρολά θα χρειαστούμε για να πάρουμε τις 7 λωρίδες? Πρώτα πρέπει να σκεφτούμε ότι εφόσον το σχέδιο έχει επανάληψη, στα 2,80μ θα επαναληφθεί 2,80/0,30 = 9 φορές ολόκληρο + 10 cm, με τα υπόλοιπα 20 cm να μην χρησιμοποιούνται. Άρα θα κόψουμε το ρολό σε λωρίδες των 3 μέτρων. Έτσι, χρειαζόμαστε 3 ρολά για να έχουμε 7 λωρίδες.

   Σημαντικό: Σε περίπτωση που τα ρολά καλύπτουν επακριβώς την επιφάνεια (δηλαδή έχουμε μηδενικά περιθώρια), είναι αναγκαίο να προσθέσουμε στους υπολογισμούς μας κάποιο περιθώριο (περίπου 10 cm). Αυτό γίνεται για περιπτώσεις που οι οριζόντιες/κάθετες πλευρές της επιφάνειας δεν είναι 100% αλφαδιασμένες.

  • Πως υπολογίζω τετραγωνικά μέτρα;

   Τα τετραγωνικά μέτρα είναι μία μονάδα μέτρησης επιφάνειας. Υπολογίζονται αν πολλαπλασιάσουμε το μήκος με το πλάτος της επιφάνειας.

   Ένα άλλο σημείο που χρήζει προσοχής είναι η επανάληψη του σχεδίου. Εάν οι ταπετσαρίες είναι μονόχρωμες ή ριγέ (με ένδειξη επανάληψης 0 σημαίνει ότι έχουμε ελεύθερη εφαρμογή του σχεδίου χωρίς να χάσουμε τίποτε). Εάν οι ταπετσαρίες είναι εμπριμέ με σχέδια [στην ένδειξη της επανάληψης (repeat)] υπάρχει ένα νούμερο σε cm που δηλώνει την επανάληψη του σχεδίου ώστε να συνεχίζει κανονικά το σχέδιο στο επόμενο φύλλο ταπετσαρίας.

 • ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ

  Όροι εγγύησης και οδηγίες συντήρησης για τα στρώματα ύπνου.

   

  • Όροι Εγγύησης Στρωμάτων

   Η εγγύηση καλύπτει: Οποιοδήποτε ελάττωμα του προϊόντος, το οποίο αποδίδεται, κατά την κρίση της εταιρείας DIMSTEL STROM ABEE (κι έπειτα από διεξαγωγή τεχνικού ελέγχου), σε κατασκευαστικό λάθος και προβλέπει... για τους πρώτους 6 μήνες από την ημερομηνία αγοράς, την αντικατάσταση του στρώματος με άλλο, ιδίου τύπου, ποιότητας και διαστάσεων για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα της εγγύησης, την επισκευή του στρώματος χωρίς καμία επιβάρυνση του πελάτη (συμπεριλαμβανομένου και του κόστους μεταφοράς). Η οποιαδήποτε αντικατάσταση στρώματος κατά την περίοδο ισχύος της εγγύησης γίνεται από στρώμα ιδίου τύπου και ιδίων διαστάσεων. Στην περίπτωση που το στρώμα του οποίου ζητείται η αντικατάσταση, δεν παράγεται πλέον από την εταιρεία και πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο, τότε η αντικατάσταση θα αφορά προϊόν ιδίων διαστάσεων και ανάλογου τύπου.

   Η εγγύηση ΔΕΝ καλύπτει: Ελάττωμα του προϊόντος το οποίο οφείλεται σε κακή ή μη ενδεδειγμένη χρήση του από τον πελάτη όπως: - λεκιασμένη ή σχισμένη επιφάνεια στρώματος - παραμόρφωση κατά μήκος/πλάτος του στρώματος (π.χ. από ενδεχόμενο δίπλωμα του στρώματος κατά τη μεταφορά ή την αλλαγή της θέσης του στο κρεβάτι με ακατάλληλο τρόπο) - παραμόρφωση του στρώματος από τοποθέτηση του πάνω σε σκεβρωμένες τάβλες, τάβλες με μεγάλα κενά μεταξύ τους (πάνω από 5 cm), σομιέ ή λάμες και γενικότερα επιφάνειες που δημιουργούν εξογκώματα ή κοιλώματα - κακοποίηση από άλλες χρήσεις, όπως σιδέρωμα ή λεκέδες από σωματικές εκκρίσεις. Mορφοποίηση επιφανειακών υλικών του στρώματος (βαμβάκι, αφρώδες υλικό, latex) ανάλογα με το βάρος και το σχήμα του σώματος, το στρώμα ενδέχεται να παρουσιάσει απόκλιση στην επιφάνειά του έως και 10% του ύψους του, κάτι το οποίο θεωρείται αποδεκτό λόγω της φύσης των υλικών. Χρήση πέραν της συνήθους οικιακής ή χρήση, που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες χρήσης, συντήρησης και καλής λειτουργίας του προϊόντος.

   ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εγγύηση δεν καλύπτει την επιστροφή ενός στρώματος λόγω διαφοροποίησης των προτιμήσεων των πελατών, όπως π.χ. για λόγους άνεσης (ενδεικτικά, προτίμηση σε σκληρό ή μαλακό στρώμα). Για λόγους υγιεινής, η εγγύηση δεν καλύπτει την επιστροφή ενός στρώματος, στην περίπτωση που στο στρώμα υπάρχουν λεκέδες από σωματικές εκκρίσεις. Για να ισχύει η εγγύηση απαιτούνται: Η κατοχή του στρώματος από τον αναγραφόμενο στο έντυπο εγγύησης και το τιμολόγιο αγοράς. Το έντυπο εγγύησης. (απόδειξη - τιμολόγιο)

  • Οδηγίες Συντήρησης Στρωμάτων

   Συστήνεται η συχνή αλλαγή της θέσης του στρώματος στο κρεβάτι, τόσο της όψης που εφάπτεται του κρεβατιού όσο και της φοράς του στρώματος. Ο καθαρισμός του στρώματος προτείνεται μόνο σε περιπτώσεις τοπικών λεκέδων και πάντοτε με τη χρήση ειδικού απορρυπαντικού καθαρισμού υφασμάτων. Σε περίπτωση που το στρώμα βραχεί, συστήνεται η έκθεση του στον ήλιο. Απαγορεύεται το δίπλωμα / λύγισμα του στρώματος κατά τη διάρκεια μεταφοράς ή αποθήκευσης του γιατί υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ανεπανόρθωτων παραμορφώσεων. Συστήνεται η χρήση προστατευτικού καλύμματος για τη διατήρηση της υγιεινής του στρώματος.

   ΠΗΓΗ : DIMSTEL

 • ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • Είμαι σε φάση ανακαίνισης. Τί να προσέξω;

   Κάνουμε ένα πλάνο και το συζητάμε με τον διακοσμητή ή τον αρχιτέκτονα που έχει αναλάβει το έργο. Ο προσανατολισμός της οικοδομής, τα ανοίγματα σε συνδυασμό με τη χρήση των χώρων-δωματίων, καθώς και το στυλ διακόσμησης που θα ακολουθήσουμε, είναι τα στοιχεία που πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας για την επιλογή σε μηχανισμούς και υφάσματα.  Αν θέλουμε ηλεκτροκίνηση στις κουρτίνες, στα roller ή στα roman θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για τις σχετικές παροχές.

 • ΣΤΥΛ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

  Χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για επιτυχημένη διακόσμηση του χώρου σας

  • Minimal style

   Το Minimal style χαρακτηρίζεται από λιτούς χώρους ως προς την επίπλωση και τα χρώματα συνολικά. Προτιμήστε το λευκό ή αποχρώσεις με απαλά χρώματα και υφές, βασικές γεωμετρικές γραμμές σε έπιπλα, φωτιστικά και υφάσματα. Όσοι τείνουν στον μινιμαλιστικό σχεδιασμό προτιμούν μονοχρωμία, καθαρές και γεωμετρικές επιφάνειες. Εδώ οι κουρτίνες θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες, οι ραφές να είναι απλές και τα χρώματα απαλά. Κατάλληλα υφάσματα οι ελαφριές κουρτίνες όπως γάζες, λινές, βουάλ. Τα κουρτινόξυλα επίσης μπορούν να είναι απλοί οδηγοί οι οποίοι μπορεί και να καλύπτονται από την κουρτίνα χρησιμοποιώντας τις κάτω θέσεις κρεμάσματος στις τρέσες.( Αυτή η ιδιαιτερότητα πρέπει να αναφέρεται για τις ραφές).

  • Κλασσικό στυλ

   Το Κλασσικό στυλ χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα, όπως το βαθύ κόκκινο, πράσινο, καφέ, με σκαλιστά έπιπλα και με υφάσματα επίπλωσης εμπριμέ ή ριγέ καθώς και όλο το σκηνικό θα χαρακτηρίζεται από αυτά τα οποία θεωρούνται κλασικά. Το στυλ αυτό απορρέει από τη συντηρητική αστική τάξης του 18ου αιώνα. Τα κουρτινόξυλα μπορούν να είναι κλασσικές μετόπες - κορνίζες (σκαλιστές ή πατίνες) ή κλασσικές κουρτινόβεργες που θα παραπέμπουν στο στυλ. Προσοχή χρειάζεται στις κουρτίνες οι οποίες μπορεί να είναι με κεντήματα, δαντέλες, ή βαριές μονόχρωμες που θα πλαισιώνονται από βελούδινα μονόχρωμα ή ζακάρ υφάσματα. Προτείνεται και το ντουμπλάρισμα των υφασμάτων για να προσδίδει βάρος. Οι ραφές μπορεί να είναι κουφόπιετες, τρίπιετες ή σφηκοφωλιές.

  • Νεοκλασσικό στυλ

   Για να διαμορφώσετε το σπίτι σας σε νεοκλασικό, τότε τα δωμάτια τού σπιτιού σας θα πρέπει να είναι μεγάλα και να δείχνουν επιβλητικά με την ανάλογη διακόσμηση. Τα πολυτελή έπιπλα, τα βαριά υφάσματα,τα κεντήματα, οι πολυέλαιοι, οι καθρέφτες, τα κρύσταλλα, οι πορσελάνες, και οι πίνακες ζωγραφικής, και γενικά οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες είναι στοιχεία που πρέπει να προσέξετε για να έχετε το νεοκλασσικό των ονείρων σας. Ανάλογα ακολουθούν και τα κουρτινόξυλα με τις κουρτίνες. Κουρτινόξυλα σε μετόπες ή σε κουρτινόβεργες διακοσμημένα με strass είναι στις επιλογές σας. Τα υφάσματα των κουρτινών βαριά αλλά με διακριτικά σχέδια θα συμπληρώσουν το όλο σύνολο.

  • Παραδοσιακό στυλ

   Ένα στυλ που δύσκολα μπορεί να προσαρμοστεί στο αστικό περιβάλλον. Εάν όμως το αναζητάτε μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορες γωνιές με τα κατάλληλα αξεσουάρ που θα θυμίζουν τη ζωή από άλλες εποχές. Τα υφάσματα απλά λευκά ή χειροποίητα κεντημένα, υφαντά θα στολίσουν τους χώρους. Το ξύλο και η πέτρα κυρίαρχα δομικά υλικά και μάλιστα σε παλαιωμένη μορφή θα αναδείξουν το στυλ.

  • Νησιώτικο στυλ (Nautica)

   Όταν το σπίτι βρίσκεται σε νησί ή κοντά σε θάλασσα και θέλουμε το συγκεκριμένο στυλ θα πρέπει να επιχειρήσουμε να μεταφέρουμε εντός του χώρου τα χρώματα και την αύρα της θάλασσας. Επιλέγουμε λευκό χρώμα σε συνδυασμό με αποχρώσεις του μπλέ, του πράσινου και το χρώμα της άμμου, δημιουργώντας το σκηνικό. Η ίδια φιλοσοφία μπορεί να ακολουθηθεί και στα λευκά είδη, όπως σεντόνια πετσέτες, τραπεζομάντηλα και με τα κατάλληλα αξεσουάρ θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Στους εξωτερικούς χώρους σε έπιπλα κήπου και πεζούλες χρησιμοποιούμε μαξιλάρια ή και υφάσματα εξωτερικών συνθηκών αλλά μονόχρωμα ή ριγέ με τα ανάλογα χρώματα.

  • Φλοράλ

   Για να αποδώσετε αυτή τη τάση θα πρέπει να διασκεδάσετε και να παντρέψετε ζωντανά στοιχεία σε έντονα χρώματα με λουλούδια. Αφήστε τα λουλούδια να κερδίσουν τις εντυπώσεις και μην αρκεστείτε σε ένα μόνο floral σχέδιο. Οι περισσότερες συλλογές υφασμάτων περιέχουν αρκετά κομποζέ σχέδια, προτιμήστε τα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Συνιστούνται ραφές απλές με τρέσσα ή με τιράντες διακοσμημένες με φάσες ή φιόγκους.

  • Ethnic

   H Εθνικ διακόσμηση χαρακτηρίζεται απο στοιχεία διάφορων εθνών, χωρών και πολιτισμών. Έχει στοιχεία που σχετίζονται με την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα κάθε χώρας. Για να αποδώσετε το στυλ συλλέξτε διάφορα ethnic αξεσουάρ επιλέξτε υφάσματα με ethnic print παραστάσεις και σχέδια και το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

  • Βιομηχανικό στυλ

   Xαρακτηρίζεται η διακόσμηση που παραπέμπει σε παλιό βιομηχανικό χώρο. Ο χώρος θα είναι ουδέτερος και ψυχρός αλλά θα αποπνέει ηρεμία, κατασκευασμένος από σκληρά υλικά μέταλλο, γυαλί και ξύλο. Η χρήση παλετών για κατασκευές είναι μία καλή και οικονομική λύση. Η εφαρμογή διάφορων τεχνοτροπιών και γραφών προσδίδει στο στυλ έμφαση. Τα σφυρήλατα κουρτινόξυλα από σίδερο θα δώσουν στιβαρή όψη καθώς τα ανάλογα υφάσματα με σχετικά εμπριμέ σχέδια θα διακοσμούν τα ανοίγματα. ΟΙ ραφές απλές με τρέσσα ή με τρούκς ενδείκνυνται για αυτό το στυλ.

  • Ρομαντικό στυλ

   Για άτομα που ο χώρος τους θέλουν να θυμίζει κάτι σαν όνειρο. Χώρος φωτεινός, ευάερος που αποπνέει ηρεμία, χαλαρότητα και ευχάριστη διάθεση. Επιλέξτε ημιδιαφανή υφάσματα σε παστέλ χρώματα, αφήστε να ακουμπάνε ελαφρά στο δάπεδο, διακοσμείστε με μαξιλάρες δαπέδου, ρίξτε και ένα χουχουλιάρικο ριχτάρι στον καναπέ σας και ο χώρος αρχίζει να παίρνει την μορφή που επιθυμείτε. Συμπληρώστε με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία και είστε έτοιμοι.

  • Country style

   Μια τάση που αποπνέει ζεστασιά σε ένα περιβάλλον οικείο, όπου κυριαρχούν τα φυσικά υλικά ξύλο και πέτρα πολλές φορές στην ακατέργαστη μορφή τους, χρησιμοποιώντας το μαλλί και το βαμβάκι για χαλιά και πατάκια. Τα χρώματα και τα υλικά της φύσης σε πλήρη αρμονία που παραπέμπουν σε ένα σπίτι στην εξοχή. Εδώ χρησιμοποιούνται απλά υφάσματα σε απλές ραφές καθώς αυτό απαιτεί η απλότητα του στυλ που πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στα φυσικά υλικά και στην χρησιμότητά τους.

  • Tudor Influence

   Η επιρροή αυτού του στυλ συνιστά βαθιές σκούρες αποχρώσεις σε βαριά ανάγλυφα υφάσματα που προσδίδουν έναν αέρα πολυτέλειας και μυστηρίου. Τα βελούδινα και τα σενίλ είναι υφάσματα κατάλληλα να δώσουν ώθηση στην ανάδειξη του στυλ.